«

»

feb 26

Mearkes fan Grimm verschenen

Voorkant Mearkes fan Grimm

Voorkant Mearkes fan Grimm

Op vrijdag 30 november 2012 is in de Openbare Bibliotheek Leeuwarden tijdens een feestelijke sessie Mearkes fan Grimm gepresenteerd, mijn nieuwste Friese vertaling. Bij deze gelegenheid werd ook de expositie van het originele, schitterende illustratiewerk van Peter Boersma & Hilda Groenesteyn geopend. Zij maakten 50 kleurige en gelaagde illustraties bij de 50 Grimm-verhalen die ik uit het Duits heb vertaald. Uitgever Bornmeer heeft er een prachtige fullcolour hardcover uitgave van gemaakt, waar zowel ik als Peter & Hilda apetrots op zijn. Er zijn al verschillende lovende recensies verschenen, die u allemaal kunt vinden via de speciale Facebook-pagina die voor dit boek is aangemaakt. Het boek kost €27,50 en is te koop via uw boekhandel of anders middels een mailtje naar info@taalburopopkema.nl. Alle illustraties zijn overigens ook los te koop, als canvasdoek met onderschrift en in verschillende formaten; zie hier voor meer info.

Overigens zal (hopelijk in 2016) nog een Groninger versie van dit boek verschijnen (Grunneger Grimm), maar daarover later meer!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>