«

»

feb 28

Grunneger Grimm

Roodkapke proat Grunnengs

Roodkapke proat Grunnengs

Momenteel wordt door de Groninger vertalers Marten van Dijken en Geesje Vos hard gewerkt aan een Groninger versie van het boek Mearkes fan Grimm (zie hier voor dat boek). Het zal het eerste omvangrijke sprookjesboek in het Grunnengs worden. De uitvoering zal verder identiek zijn aan de Friese versie, dus in fullcolour hardcover, en natuurlijk inclusief de geweldige illustraties van Peter Boersma & Hilda Groenesteyn. Het is de planning dat het boek eind 2013 zal verschijnen. We hopen dat de Grunneger Grimm straks niet zal ontbreken in de boekenkast van elke liefhebber van de Grunneger taal en dat er veel uit zal worden voorgelezen aan de jeugd.

 

 

De voortgang van het project, stukjes vertaling en andere wetenswaardigheden zijn te volgen via de speciale Facebook-community die voor het project is opgericht: Grunneger Grimm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>