«

»

jun 02

Cursus Politie Noord-Nederland

Van maart tot begin juni 2014 heeft Taalburo Popkema (i.o.v. de Afûk) een cursus Fries verstaan en lezen verzorgd voor de afdeling Communicatie van de politie Noord-Nederland.

Sinds de provinciale politiecorpsen van het Noorden zijn gefuseerd, kan het gebeuren dat een politiewoordvoerder in Groningen – de standplaats van de afdeling Communicatie – wordt geconfronteerd met Friestalige media; Omrop Fryslân, om eens wat te noemen, stelt haar vragen immers in het Fries. Het uitgangspunt van de cursus is geweest dat een woordvoerder niet zal hoeven vragen de vraag in het Nederlands te herhalen.

Deze cursus was de volgende in een serie van cursussen Fries voor beroepsgroepen. Sinds 2012 gingen het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, de rechtbank Leeuwarden-Arnhem (2x) en de KvK Noord-Nederland de politiewoordvoerders voor. In 7-10 sessies van 2-2,5 uur wordt de deelnemers zgn. ‘passieve’ kennis van het Fries bijgebracht, in een informele en laagdrempelige setting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>