«

»

mrt 25

Vertaling site gemeente Leeuwarden

logo gemeente Leeuwarden

logo gemeente Leeuwarden

Sinds kort ben ik bezig met de vertaling van de site van de gemeente Leeuwarden. Een enorme klus, maar ook een erg mooie klus, vooral omdat ik voor het eerst op een heel andere manier vertaal. Niet via tekstdocumenten, maar via onlineprogrammatuur van een Amsterdamse firma die vertaalsoftware ontwikkelt. Die programmatuur maakt het heel gemakkelijk om updates door te voeren en nieuwe content te laten vertalen. Een erg efficiënte en grotendeels geautomatiseerde workflow. Dat is zeer belangrijk, want juist de problemen bij het synchroon houden van meertalige sites zijn vaak een bezwaar om er überhaupt aan te beginnen. Maar dat bezwaar is nu dus weggenomen.

Wie weet zullen nu ook andere Friese gemeentes gemakkelijker overstappen op een meertalige site. Taalburo Popkema is er in ieder geval klaar voor!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>