«

»

apr 13

The Tale Trail

Ieder mens heeft verhalen. Persoonlijke verhalen, verhalen over de eigen achtergrond. Iedere regio heeft ook verhalen. Volksverhalen, verhalen over de geschiedenis. Met The Tale Trail willen we die verhalen laten horen en laten beleven. Storytelling als manier om meer begrip en inzicht te krijgen in elkaar, als Europeanen. En wat is daarvoor een beter moment dan 2018?

Want in 2018 is niet alleen Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa, maar ook Valletta, de hoofdstad van Malta. Die twee regio’s, die net zo veel overeenkomsten als verschillen hebben, willen we met The Tale Trail aan elkaar verbinden.

Ons project bestaat uit twee verhalenroutes: eentje in Fryslân, en wel op Terschelling (voorjaar 2018) en eentje op Malta (najaar 2018). In beide regio’s willen we een tweedaagse wandelroute aanleggen. Onder begeleiding van een ervaren gids leren de wandelaars aan de hand van (volks)verhalen en ontmoetingen onderweg over de geschiedenis, natuur en cultuur van de regio. Daarbij is het overkoepelende thema ‘zorg en solidariteit’ – een Europees thema bij uitstek. Wie The Tale Trail aflegt, kan verhalen horen over eilandcultuur en -folklore, over de Johannieter orde, over middeleeuwse gasthuizen, over zorg voor en zorg over natuur, en nog veel meer!

Wandelen over een schitterende eiland, verhalen horen over dat en zijn cultuur en bewoners, door de eilanders zelf… Dat is The Tale Trail.

Ben je geïnteresseerd in ons project, heb je ideeën voor verhalen of wil je je organisatie of instelling er graag aan verbinden, stuur dan een mail naar: info@taalburopopkema.nl, en dan nemen we contact met je op!

The Tale Trail is een initiatief van Anne Tjerk Popkema (www.taalburopopkema.nl) en Jan Swagerman (www.narratievecoaching.nl), met medewerking van Atsje Straatsma, Folkshegeskoalle Schylgeralân, Aktiva Tours en ifthenisnow.eu (Menno Heling).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>