«

»

sep 15

Nieuwe vertalingen: “Djipte!” en “Auke”

fotoIn de tweede week van september 2013 zijn twee nieuwe vertalingen van mijn hand gepresenteerd.

Op woensdag 11 september nam prinses Laurentien in haar hoedanigheid van voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven het boek “De avonturen van Auke” in ontvangst, in het Museum Belvédère. Het boek gaat over de moeizame Elfstedentocht van de laaggeletterde schaatsheld Auke, en het is geschreven door twaalf groepen 8 van Friese basisscholen. In dezelfde band is ook mijn Friese vertaling opgenomen, “De Aventoeren fan Auke”. Een tweetalig kinderboek dus, uniek! Het is voor €4,95 te koop bij o.a. de Afûk.

Twee dagen later, op 13 september, is tijdens de opening van de Moanne fan it Fryske boek bij Tresoar mijn vertaling gepresenteerd van Atte Jongstra’s zogenoemde Kadoboek: “Djipte! De skiednis fan in doarp“. Iedereen die in de Moanne fan it Fryske boek een Friestalig boek koopt, krijgt dit Kadoboek er gratis bij (na 13 oktober kost het €18,95).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>