»

sep 10

Fryske Grimm

Sinds een jaar ben ik bezig, samen met illustratoren Peter Boersma en Hilda Groenesteyn, om een Friese uitgave van de sprookjes van Grimm te maken. Het prachtige boek zal eind november bij Bornmeer uitkomen.

In december 2012 is het exact 200 jaar geleden dat de gebroeders Jacob en Wilhelm Grimm hun Kinder- und Hausmärchen uitgaven, in 1812. In 1825 brachten ze een eigen selectie daarvan uit, die bekend staat als de ‘Kleine Ausgabe’. Deze bloemlezing van 50 sprookjes luidde de wereldwijde zegetocht van de sprookjes in en is ook de basis van de Friese vertaling. Het boek is zowel voor kinderen als volwassenen geschikt, en alle doelgroepen zullen dan ook plezier kunnen beleven aan de moderne, laagdrempelige vertaling en de geheel nieuwe, spannende illustraties. Volg dit project via de speciale Facebookpagina.

2 pings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>