«

»

sep 28

Friese Google Translate-dag in Groningen

Op zaterdag 26 september vond de ‘Friese vertaaldag‘ in Groningen plaats, in het kader van de Friese Google Translate Week. Taalburo Popkema heeft in samenwerking met de opleiding Fries/Minorities&Multilingualism (RuG) zo’n 40 Friezen gemobiliseerd om ook in Groningen te vertalen. De vertalers – Friezen die in Groningen wonen, en mensen met een speciale band met de opleiding Fries – hebben in het Groninger Harmoniegebouw tezamen ongeveer 18.000 vertalingen Engels>Fries geleverd. Iedereen ontving van de Gronings/Friese uitgeverij Regaad een kadoboekje als blijk van waardering, een Friese vertaling van E.A. Poe: De skacht en de slinger (Regaad, 2014). Na afloop was er nog een feestelijke afsluiting bij de Friese studentenvereniging te Groningen, FFJ Bernlef.
De bedoeling van de vertaaldag was vooral om mee te helpen het Fries als taal in Google Translate op te laten nemen, maar diende ook om het belang voor de Friese taal en cultuur van de RuG-opleiding Fries, en het bijbehorende netwerk van Friezen in de stad Groningen, onder de aandacht te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>